


Jak odłączyć konto Roblox od PS4 i PS5 (Krok po kroku)

Łączenie kont na różnych platformach może zapewnić lepsze doświadczenie w grze, ale czasami musisz je odłączyć. Jeśli połączyłeś swoje konto Roblox z kontem PlayStation Network (PSN) na PS4 lub PS5 i chcesz je odłączyć, proces może być skomplikowany, jeśli nie wiesz, gdzie szukać.
W tym artykule omówimy, jak odłączyć swoje konto PlayStation od konta Roblox, połączyć inne konto oraz zrozumieć ograniczenia, które musisz znać przed dokonaniem tych zmian.
Przeczytaj także: Roblox Doors: Ile jest drzwi?
Odłącz Roblox od PlayStation

Proces odłączania konta Roblox od PlayStation jest prosty:
Przejdź do oficjalnej strony Roblox
Zaloguj się na swoje konto (to samo, które jest połączone z kontem PlayStation)
Przejdź do Ustawień
Przejdź do "Bezpieczeństwo" w lewym panelu
Przewiń w dół, aż zobaczysz "PlayStation"
Kliknij "Odłącz"
Jeśli zostaniesz o to poproszony, wprowadź swój PIN konta. To środek bezpieczeństwa, aby upewnić się, że tylko Ty możesz wprowadzać zmiany w swoim koncie.
Po zakończeniu tych kroków, Twoje konto Roblox zostanie pomyślnie odłączone od konta PlayStation.
Przeczytaj także: Jak zmienić rasę swojej postaci w Blox Fruits
Połącz konto Roblox z PlayStation

Połączenie konta PSN z Roblox jest prostsze niż jego odłączenie:
Pobierz i uruchom Roblox na swoim PlayStation
Na ekranie logowania zobaczysz dwie opcje:
Zaloguj się za pomocą e-maila i hasła
Logowanie za pomocą kodu QR
Wybierz preferowaną metodę logowania
Po pomyślnym zalogowaniu uzyskasz dostęp do wszystkich funkcji i szczegółów swojego konta.
Teraz możesz cieszyć się swoimi ulubionymi doświadczeniami, odkrywać nowe gry i zanurzać się w uniwersum Roblox. Ten proces łączy twoje konta Roblox i PSN.
Przeczytaj także: Jak zmienić kolor skóry w Roblox (Krok po kroku)
Ograniczenia i czas odnowienia
Roblox wprowadza surowe zasady łączenia kont. Możesz połączyć swój profil Roblox tylko z jednym kontem PlayStation Network w danym momencie. Zmiana połączeń wymaga najpierw całkowitego procesu odłączenia. Po odłączeniu kont Roblox nakłada 90-dniowy okres oczekiwania, zanim będziesz mógł połączyć to samo konto Roblox z innym profilem PSN.
Ten czas zapobiega częstemu przełączaniu kont i pomaga utrzymać bezpieczeństwo platformy, jednocześnie zmniejszając potencjalne nadużycia funkcji międzyplatformowych.
Ostateczne słowa
Zarządzanie swoimi kontami Roblox i PlayStation jest proste, gdy znasz odpowiednie kroki. Proces odłączania zajmuje tylko kilka minut przez stronę internetową Roblox, podczas gdy łączenie kont jest łatwe do wykonania przez interfejs konsoli PlayStation. Pamiętaj o 90-dniowym okresie oczekiwania przed połączeniem tego samego konta Roblox z innym profilem PSN.
Produkty Roblox & GameBoost
Zobacz wszystkie konta GameBoost
Zobacz wszystkie usługi Boosting GameBoost
Zobacz wszystkie waluty GameBoost
Zobacz wszystkie klucze do gier GameBoost
Zobacz wszystkie karty podarunkowe GameBoost
“ Mustafa Atteya pisze o grach i e-sporcie od 2023 roku, specjalizując się w treściach dotyczących gier konkurencyjnych oraz przewodnikach poprawy umiejętności graczy. W wieku 25 lat wnosi zarówno praktyczne doświadczenie w grach, jak i profesjonalną wiedzę z zakresu pisania SEO do zespołu GameBoost.”







